Pressinformation

Publicerat

Spectra Premium fortsätter att expandera sin globala OEM-verksamhet (Original Equipment Manufactures-OEM) med förvärv av svenska TechROi Fuel System produktionsanläggningar och tekniskt center.Trollhättan – 27 Augusti, 2018 – Spectra Premium tillkännagav idag förvärvet av en majoritetsandel i det svenska bolaget TechROi Fuel Systems AB.

Techroi Fuel Systems är ett ledande företag inom utveckling och produktion av rostfria bränsletankar samt relaterade komponenter till fordonstillverkare.

Spectra Premium är mycket nöjda med denna transaktion vilket är en viktig milstolpe i globaliseringen av vår OEM-verksamhet där vi sedan tidigare har startat verksamhet b.la i Kina. Med detta förvärv kommer Spectra Premium att positionera sig för att kunna ge service till globala OEM-kunder i Nordamerika, Europa och Asien säger Jacques Mobleau som är VD och koncernchef för Spectra Premium. Spectra Premium är ett ledande nordamerikanskt bolag inom utveckling, provning och tillverkning av bränslesystem för OEM:er, särskilt för plug-in hybrider. För Spectra Premium är TechROi AB välkända inom Europas fordonsindustri och vi ser fram emot att ha dem som vår partner.TechROi Fuel Systems utvecklingscenter, provningslaboratorium och administrativa kontor är lokaliserat i Trollhättan och produktionen av bränsletankarna sker i Bengtsfors. Förvärvet av TechROi Fuel Systems och deras kompetens inom komponenter till bränsletankar kommer komplettera Spectra Premiums eget kunnande. Dessutom kommer TechROi Fuel Systems toppmoderna testlaboratorium bli en tillgång till Spectra Premiums existerande kunder och ge ett mervärde för dessa.

TechROi AB vill passa på att tacka Fourier Transform (ett dotterbolag till SamInvest som ägs av svenska staten) och de övriga aktieägarna för deras stöd och engagemang i TechROi Fuel Systems genom åren. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med våran nya partner Spectra Premium som med deras djupa expertis inom utveckling och tillverkning kommer göra att TechROi Fuel System når sin fulla potential tillägger Tommy Christensen, grundaren av TechROi Fuel System och huvudägare av TechROi AB.

Tommy Christensen med TechROi AB kommer att kvarstå som delägare i TechROi Fuel System.

Om Spectra Premium:

Spectra Premium Industries har sitt huvudkontor i Boucherville i Kanada och är ledande inom teknik, utveckling och försäljning av bränslesystem för personbilar, lätta lastbilar och framför allt inom hybridfordon. Spectra Premium utvecklar och tillverkar även pressverktyg åt OEM:er.

Spectra Premium är i Nordamerika ledande i utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av reservdelar till eftermarknaden vad gäller personbilar och lätta/tunga lastbilar. Spectra Premium tillverkar och distribuerar sina eftermarknads produkter i USA, Kanada, Mexiko och i övriga världen. För närvarande finns fabriker i Kanada, USA, Kina och Taiwan.

Om TechROi:

TechROi AB startade 1991 och är ett teknikföretag inom ingenjörstjänster. Våra medarbetare arbetar engagerat och flexibelt med teknikkonsultation. Vi utmanar oss själva varje dag för att ligga i framkant när det gäller såväl planerade marknadsanpassningar som nytänkande.

Kundernas krav på vår förmåga att leverera tjänster med hög kvalité driver oss att hela tiden utvecklas Vi arbetar marknadsanpassat med expertis inom teknik, produkter, kvalitet, anläggningar och informationslösningar för hela produktutvecklingskedjan. Våra kunder är verksamma inom olika utvecklingsintensiva industribranscher. Det har gett oss en unik bransch expertis som våra kunder drar nytta av. Genom vårt arbete utvecklar vi framtiden tillsammans med våra kunder. Vår ambition är att fortsätta växa i Sverige och Europa. Idag finns vi i Västra Götalands län och UK.

TechROi AB består av tre stycken helägda dotterbolag:

  • TechROi Engineering AB, utför teknikuppdrag hos kund eller på vårt eget utvecklingskontor i Trollhättan samt har egen prototypverkstad som kan ta fram hårdvara till våra kunder. I prototypverkstaden tillverkas i nära samarbete med utvecklingskontoret allt från hela showbilar och displayer till enskilda metallkonsoler.
  • TechROi Scandinavia AB, är länken mellan Svenska OEM’er och i huvudsak komponent eller systemleverantörer. Bolaget tillhandahåller tjänster inom kvalitetssupport, kundanpassning av tekniska lösningar, nykonstruktion, projektledning såväl som försäljnings stöd gentemot slutkund.
  • TechROi UK Ltd, Jobbar med tekniska konsulter både inom konstruktion och produktions relaterade områden. Bolaget har Sverige samt övriga Europa som kundbas, verksamheten är huvudsakligen fokuserad inom flyg och fordonsindustrin.