Pressmeddelanden

Pressmeddelande 2015-03-31

Mångmiljonordrar till TechROi Group ger nya jobb i Trollhättan och Bengtsfors

Mångmiljonordrar till TechROi Group ger nya jobb i Trollhättan och Bengtsfors

– Vi har vunnit två viktiga affärer som tillsammans har ett värde på 95 miljoner kronor. De kommer i utvecklingsfasen att sysselsätta 10-15 personer i tre år, säger TechRoi Fuel Systems VD Tommy Christensen.

– Vi har i och med dessa affärer fått ett stort rekryteringsbehov, i första hand till utvecklingsavdelningen i Trollhättan, men senare även till fabriken i Bengtsfors.

TechROi Fuel Systems utvecklar och tillverkar världsmarknadens lättaste bränsletankar i rostfritt specialstål och har nu tecknat avtal dels med en av världens största bränsletankstillverkare, dels med ett europeiskt utvecklingsbolag.

Från 2018 kommer ett av avtalen att övergå i produktion vid företagets produktionsanläggning i Bengtsfors, som invigdes förra året.

TechROi Fuel Systems AB grundades 2012 av TechROi AB samt ingenjörer från tidigare SAAB Automobile. Teamet har lång erfarenhet av utveckling av olika bränslesystem, även vad gäller vägledning för andra systemleverantörer. Det är denna unika kompetens som har bidragit till att företaget nu fått en order från en av världens största bränsletankstillverkare, som vill komplettera sitt plasttanksutbud.

– Vår konstruktion är banbrytande bland annat ur miljösynpunkt eftersom den är gjord i ett rostfritt specialstål, till skillnad mot de traditionella plasttankarna. Förutom en viktsmässig fördel på uppemot 20 procent, och att den är 100 procentigt återvinningsbar, är den också prismässigt konkurrenskraftig, förklarar utvecklingschef Peter Britmer.

– Det andra avtalet gäller i en första fas produktutveckling hos ett av Europas största utvecklingsbolag, vilket också kan komma att generera ytterligare uppdrag på sikt, avslutar Britmer.

Fakta om TechROi Group Grundades 1991 och är baserat i Trollhättan/Göteborg och jobbar inom produktutveckling inklusive prototyptillverkning, provning och produktion.

Övriga bolag i gruppen förutom TechROi Fuel är TechROi Scandinavia ,TechROi Engineering och TechROi Logistics Retail Solutions

Frågor: Tommy Christensen, VD, TechROi Fuel Systems AB

tommy.christensen@techroifuel.com,

Tel: 0706-302616, www.techroifuel.com